Populárna komunikačná platforma WhatsApp, ktorá má v súčasnosti cez 600 miliónov používateľov prichádza oficiálne už aj na obrazovky našich desktopov.

WhatsApp môžete na počítači používať prostredníctvom webového klienta a prehliadača Chrome.

Pre použitie navštívte odkaz web.whatsapp.comna Android smartfóne otvorte aplikáciu WhatsApp a v kontextovom menu zvoľte WhatsApp Web.

2015-01-21 22.00.57

Následne prostredníctvom aplikácie zoskenujte QR kód z obrazovky počítača a pred vami sa zobrazí užívateľské prostredie v príťažlivom Material dizajne s vašimi WhatsApp kontaktmi, históriou konverzácii, chatovacím prostredím a dokonca aj s možnosťou odosielať fotografie alebo nastavenia upozornení.

androidportal(052)

WhatsApp je stále primárne určený pre smartfóny. Ľudia však trávia čas za počítačom doma aj v práci a WhatsApp im tak poskytne väčšiu flexibilitu pri komunikácii – hovorca spoločnosti WhatsApp

Pri používaní klienta musí byť smartfón aj naďalej pripojený k internetu a všetky konverzácie uskutočnené cez počítač budú automaticky synchronizované a uložené v aplikácii.

Používatelia platformy iOS si však na takúto fukcionalitu musia zatiaľ počkať. Hovorca spoločnosti však uviedol, že sa pripravuje aj pre nich.

Vyskúšajte WhatsApp na PC a dajte nám v diskusii vedieť ako sa vám používa!