Zdá sa, že unikli plány taiwanského výrobcu HTC. Konečne teda vieme, ktoré jeho smartfóny dostanú aktualizáciu na Android 5.0 Lolipop. Tabuľku pod článkom zverejnil na internete zdroj z Vietnamu a vyzerá celkom reálne.

Na čo sa teda máme tešiť? No, v prvom rade dostane Lollipop HTC One M8. Ten už výrobca dokonca v niektorých krajinách rozosiela. Za ním bude nasledovať, tak trochu prekvapivo, vlajková loď z roku 2013, teda HTC One.

V druhom kole HTC plánuje aktualizovať One E8 (plastová verzia M8), One M8 EYE (s 13 Mpix zadným fotoaparátom), One Desire EYE a nakoniec Butterfly 2 (high-end model pre americký trh). Podľa všetkého tieto zariadenia poputujú do Lollipoplandu až v marci.

Nasledovať bude HTC One Max, One M7 Dual SIM verzia, Desire 816, Desire 820, One M8 Mini a ďalšie telefóny pre Čínu. Potom sa budú tešiť aj majitelia nižších a starších modelov.

Treba však podotknúť, že keď príde na systémové aktualizácie, málokedy idú veci podľa plánu. Občas niektoré zariadenie dostane nový Android skôr, občas neskôr a stáva sa tiež, že oficiálna podpora predčasne skončí. Preto tieto informácie treba brať s rezervou. Môžeme si však podľa nich spraviť dobrú predstavou o vývoji HTC. Táto firma bola ešte pred rokom známa tým, že nerada aktualizuje svoje zariadenia. Je príjemné, vidieť túto zmenu k lepšiemu.

htc-lollipop-updates