VIDEO: LG ukázal, ako rýchlo sa hojí zadný panel na LG G Flex 2

9

Na začiatku CES 2015 nám juhokórejský výrobca predstavil jeho nový high-end smartfón LG G Flex 2. Nasledovník originálneho G Flex okamžite spustil vlnu záujmu. A je sa na čo pozerať. Výrobca ho totiž vylepšil po každej stránke. 

Dostal nový, menší, 5,5-palcový displej s full HD (1 920 x 1 080) rozlíšením, 64-bit procesor Snapdragon 810 s ôsmimi jadrami taktovanými na 2.0 GHz, 2 alebo 3 GB operačnej pamäte RAM a čo je najzaujímavejšie, zakrivenú, ohybnú konštrukciu a špeciálny zadný panel, ktorý sa dokáže sám vyliečiť z menších škrabancov.

Možno sa pýtate, ako je možné, že sa obyčajný plast vylieči? V prvom rade, nie je to obyčajný plast. Obsahuje totiž množstvo atómov vodíka. Tie sa podľa LG veľmi dobre odpudzujú. Ak sa teda zadný kryt poškrabe, odpudivé sily začnú účinkovať a odtlačia atómy čo najďalej od seba.

Táto technológia samozrejme má svoje limity, no LG na nich od minulého roku poriadne zapracoval. Škrabance sa podľa všetkého opäť zacelia už za 10 sekúnd. Náhodné pády teda s týmto smartfónom nebudú až takým strašiakom.