Foto: koncept Xperia Z4

Fanúšikovia rozhodne podarených vlajkových modelov z dielne Sony úpenlivo očakávajú oznámenie o predstavení ďalšej generácie Xperia Z smartfónu, no zrejme zostanú sklamaní.

Technologická verejnosť predpokladala, že Sony predstaví špičkový model Xperia Z4 na známom podujatí Mobile World Congress v Barcelone, ktoré sa koná už v marci, informácie z Xperia blogu však hovoria niečo iné.

Tento blog sa v minulosti ukázal ako veľmi spoľahlivý zdroj informácií ohľadom Xperia smartfónov a tentokrát tvrdí, že model Xperia Z4 bude predstavený niekedy v lete.

Nie je to však prvý krát, čo sa objavili takéto informácie. V decembri sa objavili poznatky z údajne uniknutej mailovej komunikácie medzi výkonnými predstaviteľmi spoločnosti, v ktorých sa hovorilo o máji ako o období predstavenia.

xperia-z4

Ak sa informácie potvrdia, Sony predstaví svoj nový top model na samostatnom podujatí podobne ako napríklad LG svoj očakávaný smartfón G4, čo nemusí byť vôbec na škodu.

Na MWC 2015 tak zožnú ovácie hlavne výrobcovia Samsung a HTC v podobe modelov Galaxy S6 a One M9.

Xperia Z4 by mala byť k dispozícii v dvoch verziách, s QuadHD a FullHD displejom, procesorom Snapdragon 810 a novým, 21 MPix snímačom Exmor IMX230.

Patríte medzi fanúšikov Xperia smartfónov?