Úvod Novinky Smartfóny takto ničia sexuálny život. Odborníci varujú, problém sa má ešte viac...

Smartfóny takto ničia sexuálny život. Odborníci varujú, problém sa má ešte viac zhoršiť

5

Naša láska k smartfónom a tabletom prerastá cez všetky únosné medze. Za problémami mnohých vzťahov stoja totiž práve tieto inteligentné prístroje, ktoré nie a nie pustiť z ruky. Namiesto maznania sa či venovania sa polovičke aj v iných, intímnejších smeroch sa radšej hráme mobilné hry.

Tvrdí to prieskum psychologičky Sarah Coyne, ktorá zistila, že až 70% mladých žien priznalo, že im smartfón narušil alebo úplne zničil romantický vzťah z partnerom.

Vidieť to môžete úplne všade. Pár príde do reštaurácie a len čo sa usadia už obaja držia telefóny. Ak ho nedržia v ruke, tak ho majú položený vedľa nich a akonáhle im príde upozornenie, okamžite ho kontrolujú,“ opisuje problém psychologička.

So psychologičkou sa zhodli aj ďalší profesionáli, ako napríklad Michelle Drouin z Indiana University, ktorá je presvedčená, že sme sa do moderných technológií vrhli príliš rýchlo. Nepremysleli sme pritom následky, aké budú mať na naše vzťahy.

A čo na to? Doktorka Sarah Coyne odporúča vytvoriť si pravidlá pre používanie technológií a v prípade problému sa o tom porozprávať a svojmu partnerovi sa zdôveriť.

Zdroje: A, T