Úvod Výrobcovia HTC VIDEO: Šialený vedec poslal niekoľko HTC One M8 do stratosféry

VIDEO: Šialený vedec poslal niekoľko HTC One M8 do stratosféry

6

Chodí po strope, jazdí na bicykli s pripevneným motorom, zostrojil si Wolverinove drápy, Colin Furze je jeden z najšialenejších youtuberov súčasnosti. Na oslavu konca roka 2014 si však pripravil niečo, čo zaujíma aj nás. Poslal totiž niekoľko telefónov HTC One M8 do stratosféry.

Ako na to? No, najprv vložil niekoľko smartfónov do polystyrénovej krabice, potom ich zopár pripevnil k lanu na stratosférický balón a išlo sa. Samozrejme nemohlo chýbať video, ktoré celé natočili vlajkové lode od HTC.

Znie to naozaj cool však? Ehm. zmienil som sa o ohňostrojoch? Vo výške približne 6 000 metrov sa totiž aktivovali rakety, ktoré celému počinu ešte pridali na šialenosti. Telefón potom stúpali do výšky 33 kilometrov, kde balón praskol. Nasledoval teda dlhý pád.

A viete čo je na tom najlepšie? Všetky telefóny túto cestu prežili! Colin poslal do stratosféry 12 balónov. Na každom z nich boli 2-4 telefóny a ani jeden z nich sa nepoškodil. Ak si uvedomíme, že v stratosfére panujú teploty hlboko pod bodom mrazu, zastáva nám z toho rozum.

Nakoniec, pozrite sa sami. Málokedy máte možnosť uvidieť niečo tak šialené, a pritom tak krásne.

Zdroj: AA