Úvod Výrobcovia Google Šéf marketingu Apple: Nikto normálny by Google Glass nenosil

Šéf marketingu Apple: Nikto normálny by Google Glass nenosil

14

Google nedávno stiahol z trhu svoje inteligentné okuliare Google Glass Explorer Edition a momentálne nie je jasné, čo sa v dohľadnej dobe dočkáme náhrady. Nakoniec, tento produkt bol vždy zahalený rúškom kontroverzie.

Jedným z dôvodov je fotoaparát, ktorý mnohých ľudí poburoval. Ani dizajn okuliarov však neohúril a fanúšikovia aj odporcovia tejto technológie sa zhodli, že nie je nič moc.

Napriek všetkému však Google Glass má budúcnosť. Pomôže napríklad vedcom, doktorom, či ľuďom s postihnutím. Uplatnenie určite nájde aj vo veľkých firmách, je to ideálny nástroj pri telekonferenciách mimo kancelárie… Využití by sme našli mnoho. Stačí trochu zraziť cenu a rozšíriť možnosti.

Je však otázne, či sa z Google Glass stane aj konzumný produkt určený pre obyčajných ľudí. Šéf marketingu v Apple Phil Schiller si myslí, že tak skoro určite nie. Povedal, „Nemôžem uveriť tomu, že oni (Google) si myslia, že niekto normálny bude nosiť tieto veci.“

Revolúcia odložená na neurčito

Ak ste sa niekedy pýtali sami seba, kde je preboha Apple Glass, tu máte odpoveď. Shillerove slová sa dajú interpretovať dvomi rôznymi spôsobmi. V inteligentných okuliaroch buď nevidí žiadne peniaze, pretože by ich normálni ľudia nenosili alebo táto technológia nie je spoločensky akceptovateľná.

Tak ako tak, Apple momentálne neplánuje vstúpiť do sveta okuliarov. Hlavným dôvodom je pravdepodobne dizajn. Do zariadenia je potrebné napchať poriadnu batériu, ktorá nie je veľmi pekná a my predsa vieme, že Apple sa neuspokojí s polotovarom.