Úvod Smartphony Dohady Samsung ukáže na MWC 2015 dve verzie Galaxy S6, vrátane okrúhlych hodiniek

Samsung ukáže na MWC 2015 dve verzie Galaxy S6, vrátane okrúhlych hodiniek

8
Koncept Galaxy S6

Juhokórejský gigant plánuje už čoskoro všetkých presvedčiť, že miesto kráľa Android smartfónov mu patrí aj v tomto roku. I keď oficiálne detaily ohľadne chystaného nástupcu súčasnej vlajkovej lode zatiaľ nepoznáme, množstvo špekulácií či dohadov nám dáva ako-takú predstavu, čo asi môžeme na svetovom kongrese mobilnej elektroniky očakávať. 

Smartfón Galaxy S6 začína pomaličky zaplavovať titulné strany popredných webov z celého sveta. Nie je sa čomu ani čudovať – tradičné (každoročné) odhaľovanie novinky je takmer na dosah. Čo však hi-tech zariadenie svojim majiteľom asi tak ponúkne?

Keďže má Samsung obavy o lukratívne miesto jedného z najlepších výrobcov inteligentných mobilných telefónov, očakávať môžeme tie najpokročilejšie technológie, a to v kombinácii s výrazným re-dizajnom celkového výzoru konštrukcie.

Profity Samsungu pokračoval kvôli konkurencii od iných výrobcov smartfónov v páde. Profity klesli vo sviatočnom štvrťroku 2014 o 37%,“ uvádza Business Insider.

Podľa Business Insider a bližšie nemenovaného zdroja, ktorý je vraj veľmi dobre oboznámený s plánmi kórejskej spoločnosti, uvidíme na blížiacom podujatí MWC 2015 rovno až dve varianty Galaxy S6. Niečo podobné vyplávalo z kuloárov na internet ešte pred koncom roka 2014. Tentokrát ide teda o ďalšie – zatiaľ neoficiálne – potvrdenie.

Popri vynovenej generácii by sme mali uvidieť aj nové inteligentné hodinky s okrúhlym ciferníkom, podobne ako Moto 360 od Motoroly.

Niečo pre milovníkov prémiových materiálov

Prvý model bude vyrobený z kovu,“ prezradil businessinsider.com, ktorý sa odvoláva na svoje utajené zdroje. Či ale pôjde o tzv. ‚unibody‘ konštrukciu, zatiaľ presne povedať nikto nevie. Podľa nedávno-uniknutých fotografií, a v prípade ich autenticity, ju ale môžeme s veľkou pravdepodobnosťou očakávať.

Ďalší model zrejme dostane zaoblené kraje displeja, avšak tentokrát z oboch strán. Niečo – z časti – podobné sme mohli vidieť pri Galaxy Note Edge. Množstvo tejto verzie vyrobia v limitovanom počte, vraj len 10 miliónov kusov.

Do tohto-ročného MWC síce zostáva ešte nejakých pár týždňov, no po-odhalené plány vyzerajú byť už teraz – takmer – isté. Akákoľvek zmena je teda nepravdepodobná.

MWC 2015 otvorí brány pre návštevníkov 2. marca.

Čo podľa vás predstaví Samsung? Iba jednu, či dve verzie novej vlajkovej lode Galaxy S6? 

 

Titulné foto: concept-phones.com