Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S6 vraj ponúkne 20 MPx fotoaparát. Na trh príde asi...

Samsung Galaxy S6 vraj ponúkne 20 MPx fotoaparát. Na trh príde asi už v marci

6
Samsung Galaxy Note 3

Čerstvé informácie priniesli pre všetkých nedočkavých fanúšikov zariadení od Samsungu veľmi príjemnú správu – vynovená generácia vlajkovej lode nie len, že údajne ponúkne kvalitnejší foťák s väčším rozlíšením, ale mala by na trh prísť aj o pár týždňov skôr, ako bývalo doteraz zvykom. 

Novinku poskytla kórejská publikácia etnews.com, ktorá sa odvoláva na analytikov a ich pozitívny zárobkový výhľad pre jednu z divízií kórejského výrobcu – Samsung Electro-Mechanics, alebo v skratke SEM.

Podľa priemyselných zdrojov z 21. januára, kľúčový biznis SEM (CEO Lee Yoon-tae) sa rýchlo otočil vďaka zlepšeniu operačného pomeru. Prvý štvrťrok je zvyčajne mimo-sezónny pre IT materiály a priemyselné súčiastky, avšak veci vyzerajú tentokrát ináč, ako minulý rok,“ znie časť textu z ETnews.

Biznis, ktorý vraj zlepší výkon výrobnej elektro-mechanickej divízie, má byť práve vyššia produkcia foto-modulov pre smartfóny. SEM tak vraj navýšila (dôvod pre lepšiu výhliadku analytikov) výrobné množstvo 16 MPx a drahších 20 MPx foťákov, pričom tie s nižším rozlíšením použije Samsung pri dostupnejších mobiloch. Nákladnejší modul s OIS (optická stabilizácia obrazu) bude teda zrejme určený pre očakávaný Galaxy S6.

Marcová dostupnosť Samsung Galaxy S6 – ak bude naozaj skutočná – zlepší obchodné výsledky juhokórejského giganta za prvý štvrťrok 2015. Súčasný model uviedol Samsung na trh až v štvrtom mesiaci 2014, pritom ho predstavil ešte začiatkom marca na MWC, čo sa samozrejme očakáva aj tento rok. Predaj však tentokrát – podľa všetkého – začne už o 2 alebo dokonca 3 týždne skôr.