Úvod Výrobcovia Samsung Samsung to v roku 2015 roztočí: Nový šéf dizajnu dostane na starosti...

Samsung to v roku 2015 roztočí: Nový šéf dizajnu dostane na starosti aj smartfóny

7
Samsung Galaxy S5 (zdroj: wikimedia.org)

Kórejský gigant nechce o miesto TOP výrobcu len tak ľahko prísť. Dokazuje to i veľká personálna zmena. Lee Don-tae pracoval na vysokej manažérskej pozícii v spoločnosti Tagerine, ktorú založil sám Jony Ive z Apple. 

Samsung plánuje podľa všetkého revolučné zmeny v dizajne svojich produktov. Naznačuje tomu nová posila – výrobca totiž prijal do tímu poriadne ostrieľaného dizajnéra.

Lee Don-tae dostane na starosti výzor smartfónov, a nie len tých. Cez jeho ruky zrejme prejdú všetky spotrebiteľské zariadenia spoločnosti. Pôsobí aj ako profesor priemyselného dizajnu na univerzite Hongik. Preslávil sa predovšetkým optimalizáciou kabín v biznis triede leteckej spoločnosti British Airwais, čím poskytoval viac priestoru a pohodlia pre cestujúcich.

Dôvod, prečo Samsung zrealizoval takýto zásadný krok, môže byť ubúdajúci počet zákazníkov. Spotrebiteľský trh vstupuje do novej úrovne, kde predstavuje kľúčovú rolu nie technická špecifikácia, ale samotný dizajn.

Priemyselní zasvätenci hovoria, že ak trh vstúpi do zrelej úrovne, funkcie a výkon produktov sa stanú rovnakými, zakiaľ čo dizajn môže priniesť diferenciáciu alebo rozlíšenie,“ uviedol web koreajoongangdaily.joins.com

Či bude mať Lee Don-tae prsty aj vo vývoji očakávaného nástupcu Samsung Galaxy S5, je stále otázne. Pokiaľ áno, uvidíme ho asi pri predstavovaní Galaxy S6 ešte pred oficiálnym začiatkom MWC 2015.