Úvod Zaujímavosti Samsung buduje mobilné impérium: Odkúpenie BlackBerry je vraj stále možné, pôjde o...

Samsung buduje mobilné impérium: Odkúpenie BlackBerry je vraj stále možné, pôjde o obchod roka?

4
BlackBerry Q10 (zdroj: wikimedia.org)

Napriek oficiálnemu zamietnutiu z oboch strán, akvizícia kanadského skautíka v mobilných technológiách juhokórejským gigantom môže byť ešte stále realitou. Prezradil to bližšie nešpecifikovaný zdroj Financial Post.

Pred niekoľkými dňami obehla svet novinka, že Samsung zrejme dostane pod svoje krídla spoločnosť BlackBerry za sumu 7.5 miliárd amerických dolárov. Aj keď doteraz táto správa, s ktorou prišiel web reuters.com, vyzerala po poskytnutých vyjadreniach ako niečo nereálne, čerstvé informácie otočili celú situáciu o 180 stupňov.

veľmi dobre oboznámený zdroj povedal, že záujem Samsungu ohľadne akvizície všetkých častí BlackBerry zostáva nezmenený, pokiaľ by išlo o správu cenu,“ znie časť textu z financialpost.com

Môžem vám povedať, že Samsung uvažuje o kúpe,“ prezradil tajný zdroj, „Samsung stále prehodnocuje ich možnosť. Takže ide stále o veľmi otvorenú dohodu,“ dodal. Obe strany pritom odmietli túto situáciu komentovať.

Po zverejnení správy o možnej akvizícii stúpli akcie BlackBerry o niekoľko percent, zamietnutie špekulácií však spôsobilo ich pokles.

Odkúpenie BlackBerry zostáva teda i naďalej veľkou neznámou. Pokiaľ by v blízkej budúcnosti obe strany nakoniec predsa len pristúpili na výhodný kompromis, svet mobilných technológií čakajú skutočne zaujímavé zmeny.

[yop_poll id=“15″]