Rok 2014 priniesol mnohé zaujímavé udalosti a štatistiky s nimi spojené sú len toho dôkazom. Jednou z nich je infografika, ktorú len pred pár dňami zverejnila jedna z najnavštevovanejších pornostránok, Pornhub.

Zaujímavých údajov je tam hneď niekoľko, no my sa zameriame na distribúciu zariadení, ktoré ľudia používajú pre pozeranie šteklivých videí.

Podľa štatistík server Pornhub až 45% všetkých dát smerovalo na inteligentné telefóny. Tento nárast prišiel po tom, ako server na jar minulého roku zrušil limit piatich videí na deň. Dôležité je však to, že oproti roku 2013 sa jednalo o nárast až 12%. Ďalších 11% tvoria tablety a to teda znamená, že počítače a notebooky sú zodpovedné len za 44% celkového trafficu. Stalo sa tak prvýkrát od spustenia webu.

pornhub-zariadenia
Ľudia prvýkrát sledovali šteklivé videá častejšie cez mobilné zariadenia

Najpoužívanejším operačným systémom bol s 49,9% opäť Android, za ním sa s 40,2% umiestnil iOS a na konci sa s 2,6% vlečie Windows Phone. Najobľúbenejším prehliadačom sa s takmer polovicou všetkých návštev stal Chrome.

Medzi ďalšie zaujímavosti môžeme zaradiť dátový tok serverov Pornhubu. Tie za rok 2014 napočítali celkom 1 577 petabajtov prenesených dát, čo je 1,57 miliónov terabajtov. Ak si to rozpočítate, každú sekundu z ich datacentra prúdi 50 gigabajtov videa. Za celý rok si ľudia pozreli 78,9 miliárd videí, to je približne 11 videí na každého obyvateľa našej milej planéty. Každú hodinu na Porhub zamieri približne 2.1 miliónov návštevníkov, čo je takmer 6 tisíc každú sekundu. Najzávislejšími krajinami sú USA, Kanada, Británia, Írsko a Nórsko. Slovensko sa v prvej dvadsiatke neumiestnilo.

pornhub-infografika