Minulý rok sa na trhu objavili prvé smartfóny s displejmi s QHD (2 560 x 1 440) rozlíšením. To samozrejme rozvírilo vody v diskusiách, kde množstvo ľudí vyjadrilo svoje pochybnosti o reálnej využiteľnosti zobrazovacieho panelu s tak vysokým rozlíšením.

Napriek tomu, ak sa pozrieme na konečné čísla, QHD telefóny skončili veľmi dobre. Či už spomeniem LG G3, Samsung Galaxy Note 4 alebo Nexus 6, všetko sú to populárne zariadenia, ktoré sa predávali v miliónoch.

V tomto roku sa vraj máme pripraviť na oveľa viac vlajkových telefónov s QHD displejom. Aspoň podľa DigiTimes. Podľa správy dokonca v druhej polovici 2015 uvidíme na niektorých smartfónoch displej s ešte vyšším počtom pixelov. Ten sa môže vyšplhať až na 3840 x 2160, teda známe 4K.

Túto hranicu väčšinou tlačil čínsky výrobca Oppo. Je teda celkom možné, že prípadný Oppo Find 9 ponúkne panel s hustotou pixelov presahujúcou 750 ppi.

Čo sa týka fotoaparátov, aj v tejto oblasti podľa správy nastane výrazné zlepšenie. Síce by sme nemali vidieť zariadenia s viac než 20,7 Mpix senzormi, no optika vraj dostane poriadne zabrať. Častejšie sa ne trh dostanú smartfóny s dvomi fotoaparátmi, optickou stabilizáciou a výnimkou by nemal byť ani optický Zoom.