Úvod Novinky Konečne! Problémy so Snapdragon 810 sú zažehnané

Konečne! Problémy so Snapdragon 810 sú zažehnané

13

Nedávno sme vás informovali o problémoch, ktoré postihli nový high-end čipset od Qualcommu, Snapdragon 810. Ten sa podľa všetkého prehrieval a špekulovalo sa aj o ťažkostiach s grafikou Adreno 430. Qualcomm však všetko vyriešil a procesor už o chvíľu uvidíme v každej poriadnej vlajkovej lodi.

Pochybnosti, či bude najvýkonnejší kus kremíka spoločnosti hotový načas, panovali už niekoľko mesiacov. Nakoniec sa ale zdá, že bude všetko v poriadku. Snapdragon 810 momentálne vchádza do masovej produkcie a 27. januára by už mal byť dostupný.

O tom, že je všetko na dobrej ceste, svedčia aj prvé zariadenia. Konkrétne LG G Flex 2 a Xiaomi Mi Note Pro, ktoré Snapdragon 810 využívajú.

Qualcomm Snapdragon 810 je zložený z ôsmich jadier. Štyri z nich sú Cortex-A53 a štyri Cortex-A57. Spoločnosť tak prvýkrát využíva architektúru big.LITTLE, pri ktorej sa spoja dva štvorjadrové procesory. Tie v tomto prípade dokonca môžu pracovať naraz. Celý čipset je založený na 20 nm architektúre, vďaka čomu je energeticky úspornejší, než jeho predchádzajúce verzie.