Úvod Novinky e-Strap: Spôsob, ako jednoducho premeniť obyčajné hodinky na inteligentné

e-Strap: Spôsob, ako jednoducho premeniť obyčajné hodinky na inteligentné

1

Výrobca luxusných hodiniek prišiel s nápadom, vďaka ktorému pridáte ku klasickým mechanickým náramkovým hodinkám dodatočné zariadenie s malým displejom. S jeho prítomnosťou tak zvládnu niekoľko dodatočných funkcií, aké doteraz ponúkali iba tzv. ‚smartwatch‘.

Zariadenie umiestnila spoločnosť Montblanc rovno na náramok zo špeciálnej kože, ktorý nazvala ‚e-Strap‘. K dispozícii je teda buď ako doplnková výbava pre kupcov hodiniek od výrobcu, alebo len ako samostatný produkt.

Displej je v tomto prípade využívaný napríklad na zobrazovanie používateľských informácií z bezdrôtovo-prepojenej aplikácie v smartfóne. Aj keď nemôžeme čakať funkcionalitu hodiniek s Android Wear, zobraziť nejakú tu notifikáciu či prejdené kroky e-Strap bez problémov zvládne.

Tech web techcrunch.com označil novinku od Montblanc za poriadne veľkú hlúposť, ktorou sa chce klasický hodinársky priemysel silou-mocou udržať pred čoraz-silnejším útokom inteligentých hodiniek vo vedení.

e-Strap kúpite za 250 eur; hodinky od toho istého výrobcu výjdu zákazníka, ak by ich chcel aj s náramkom, približne 2,990 až 4,690 eur za vyšší model.

Zdroj: ablogtowatch.com via theverge.com