Svetu smartfónov môže vládnuť iba jeden. O post najväčšieho výrobcu telefónov na svete sa však už dlhé roky bijú dvaja výrobcovia. Samsung a Apple sú rozhodne dvaja najväčší rivali na svete. Nemá na nich ani Impérium a Rebeli zo Star Wars, ani Sheldon Cooper a Wil Wheaton z Big Bang Theory.

Za posledné roky sme už o súdnych sporoch týchto dvoch firiem napísali veľmi veľa. V poslednej dobe však ich konflikt začína dostávať nový rozmer. Google sa totiž pred niekoľkými mesiacmi rozhodol podporiť Samsung na súde a nedávno sa k nemu pripojili aj dvaja veľkí výrobcovia Android zariadení, LG a HTC.

Na druhej strane, nad podporou Apple momentálne neuvažuje žiaden z výrobcov.

Keď na to príde, všetkých výrobcov Androidov očividne spája spoločná antipatia k Apple a tento pocit často zdieľajú aj ich fanúšikovia. Konečne však vidíme aj nejaké činy. Bude zaujímavé sledovať, ako sa súdny spor nakoniec vyvinie. Aby ste boli v obraze, momentálne ide o čiastku 930 miliónov dolárov, ktorú Apple požaduje od Samsungu ako odškodné za porušenie ich patentov. Proces má pod palcom sudkyňa Lucy Koh.