Úvod CES 2015 LG G Flex 2 odhalený: Zahnutý telefón so Snapdragon 810, ktorého zadný...

LG G Flex 2 odhalený: Zahnutý telefón so Snapdragon 810, ktorého zadný kryt sa sám dokáže vyliečiť

32

LGpočas veľtrhu CES 2015 plánuje predstaviť svoj najnovší telefón, pokračovanie zahnutého LG G Flex, ktorý bol predstavený ešte minulý rok. Na internet sa dostali informácie určené novinárom a preto sme si celkom istí, že to, o čom píšeme nižšie sa nakoniec naplní. S úplnou určitosťou to však tvrdiť nemôžeme, takže ostaňte skeptickí.

Nový LG G Flex 2 je jeden z najvýkonnejších zariadení na trhu. Pod jeho kapotou netiká, ale z celej sily bije nový Qualcomm Snapdragon 810 – 64 bitový čipset s obrovským výkonom. Jeho zadná strana je prekrytá zaujímavým materiálom, ktorý sa dokáže sám „vyliečiť“ z malých škrabančekov. Čo sa dizajnu týka, zariadenie poháňané Android 5.0 Lollipop kombinuje jednoduchosť dizajnu LG G3 a krivky z LG G Flex.

Ak sa pýtate prečo vôbec LG predstavil takýto telefón, odpovede sú hneď dve. Prvou z nich je fakt, že LG je jeden z popredných výrobcov displejov a zahnuté panely sú brané ako výdobytkom modernej technológie. Musí teda napredovať a ukázať svetu, že sú na špičke. Druhá odpoveď sa týka ergonómie pri telefonovaní. Tým, že je telefón zahnutý sa mikrofón dostáva bližšie k ústam, pričom samotný telefón by sa mal pohodlnejšie držať. O nosení v nohaviciach sa to asi povedať nebude dať, no možné to je.

LG G Flex 2 ponúka 5,5-palcový full HD displej (LG G Flex mal 6-palcový 720p panel). Juhokórejský výrobca opäť siahol po technológii P-OLED (Plastic OLED), ktorú môžete vidieť aj na hodinkách LG G Watch R. Okrem toho, displej je prekrytý špeciálnou vrstvou, ktorá má byť až o 20% tvrdšia, než to, čo používa konkurencia. LG vylepšil aj samoliečiacu vrstvu na zadnom kryte, ktorá je teraz oveľa rýchlejšia, než tá, ktorú ponúka minuloročný model. Prvému LG G Flex trvalo tri až päť minút, kým sa vyliečil, nový LG G Flex 2 to pri izbovej teplote zvláda za desať sekúnd.

Na zadnej strane sa nachádza 13 Mpx senzor s optickou stabilizáciou obrazu a automatickým zaostrovaním pomocou laseru. Momentálne nie je jasné či sa jedná o rovnakú jednotku, ktorá sa nachádza v LG G3, no možné to je. Na prednej strane sa nachádza 2.1 Mpx senzor, čo je v dnešnej selfie dobe podpriemer.

Pod kapotou sa okrem výkonného Snapdragon 810, ktorého osem 64 bitových jadier tiká na 2.0 GHz nachádzajú aj 2 GB operačnej pamäti RAM (DDR4) a 16 alebo 32 GB vnútornej pamäti. Celé zariadenie poháňa 3 000 mAh batéria, ktorá za na 50% dokáže nabiť za 40 minút.

LG sa teda pochlapil a pripravil zariadenie, ktoré zaženie hlad až do predstavenia novej vlajkovej lodi, LG G4.

LG-G-Flex-2
LG-G-Flex-2-2
LG-G-Flex-2-3
LG-G-Flex-2-4
Zdroj: PA