Páči sa vám dizajn tabletu Surface 3 od Microsoftu, no vadí vám, že je na ňom Windows a nie Android? Máme pre vás riešenie! Je ním zariadenie s označením Remix od spoločnosti Jide.

Spoločnosť bola založená ešte v roku 2014 a stoja za ňou bývalí zamestnanci Google. Možno vás neprekvapí, že spoločnosť sídli v Číne, pričom Jide Remix by mal byť „prvým ultra-tabletom na svete.“ Jednou z mnohých zaujímavostí je fakt, že beží na Remix OS, upravenej verzii Android 4.4 KitKat, ktorá okrem iného ponúka aj spodnú lištu s ikonkami na štýl Windowsu.

Dizajnovo sa Jide Remix nápadne podobá na Surface Pro 3, ktorý je poprave výborne vyzerajúci kus hardvéru. Prichádza aj so šikovným polohovateľným podstavcom a magneticky pripojenou hardvérovou klávesnicou, ktorá sa dá odpojiť. Tablet ponúka 11,6-palcový Full HD (1 920 x 1 080) displej a poháňa ho procesor Tegra 4 s jadrami o takte 1.8 GHz. Na jeho palube sa okrem toho nachádzajú 2 GB operačnej pamäti RAM, 64 GB rozšíriteľného úložiska a 8 100 mAh batéria.

Jide Remix ponúka polohovateľný podstavec, ako aj odnímateľnú klávesnicu
Jide Remix ponúka polohovateľnú nôžku, ako aj odnímateľnú klávesnicu

Jide tvrdí, že ich Remix sa dostane aj mimo Čínu, konkrétne do USA a predávať by sa mal začať za 449 dolárov, čo je v prepočte 379 eur. Spoločnosť o tablete tvrdí, že sa jedná o zariadenie schopné nahradiť váš notebook, čo je opäť nápadne podobné kampani, ktorú spustil Microsoft.

Čo vravíte na novinku Jide Remix? Myslíte si, že zaujme dostatočne veľký počet ľudí a podarí sa mu uspieť ako alternatívna k tradičnému notebooku?

jide-remix-2
jide-remix-3
jide-remix-4
jide-remix-5
jide-remix-6