Úvod Dohady HTC One M9 Plus sa objavil na AnTuTU: Poznáme všetky špecifikácie!

HTC One M9 Plus sa objavil na AnTuTU: Poznáme všetky špecifikácie!

6

Už dlhšiu dobu sa hovorí o zväčšenej verzii očakávanej vlajkovej lode One M9 od HTC. Dnes sa toto zariadenie podľa všetkého objavilo v AnTuTu a my tak konečne poznáme jeho špecifikácie. Úprimne, sme celkom prekvapení. Veď, posúďte sami.

Hneď na začiatok musíme dodať, že pravdepodobne ide o verziu určenú pre čínsky trh. One M9 Plus totiž ponúkne grafický čip PowerVR G6200. Ten sa momentálne nachádza v dvoch čipsetoch. Oba sú od MediaTeku, pričom sa jedná o modely MT6595 a MT6795. Mohlo by sa zdať, že high-end zariadenie ponúkne druhý menovaný, ktorý je zároveň aj výkonnejší, no skóre dosiahnuté v AnTuTu tomu nenapovedá.

HTC One M9 Plus AnTuTu (2)
HTC One M9 Plus AnTuTu

 

Telefón totiž predbehla minuloročná vlajková loď Xperia Z2 od Sony s čipsetom Snapdragon 801 a dokonca aj Xiaomi Mi3 s procesorom Snapdragon 800. Na druhej strane, One M9 Plus ešte nemusí byť dokonale optimalizovaný. Tak ako tak, ponúknuť by mal osem jadier usporiadaných vo formácii big.LITTLE s výkonnejšími jadrami Cortex-A57 s taktom 2,2 GHz.

Telefóny od HTC takmer výhradne využívajú procesory od Qualcommu. Preto je voľba MediaTeku v high-end modeli veľmi prekvapivá. Môže však ísť o verziu pre ázijský trh s tým, že do Európy a Ameriky sa budú vyvážať kusy so Snapdragonom.

Nakoniec, hovorí sa aj o tom, že nový phablet výrobca vybaví QHD (2560 x 1440p) displejom, pravdepodobne s uhlopriečkou 5,5 palca.