HTC Hima Ace Plus má byť phabletovou verziou novej vlajkovej lodi od taiwanského výrobcu. Podľa informácií pochádzajúcich z Portugalska sa má jednať o 5,5-palcový smartfón s rozlíšením displeja 1 440 x 2 560. Displej by mal byť prakticky bez bočných rámikov a prítomné by mali byť dobre známe reproduktory HTC Boom Sound.

Pod kapotou sa má nachádzať osemjadrový čipset Snapdragon 810 s jadrami o takte 2.3 GHz, 3 GB operačnej pamäti RAM a 32 GB úložiska. O tom, či zariadenie ponúkne aj microSD slot sa zatiaľ nevie, je dosť možné, že áno. Čo je ale asi najzaujímavejšie je to, že má na zadnej strane figurovať 20 Mpx fotoaparát, ktorý nahradí terajší 4 Mpx ultrapixelový senzor. Celý smartfón bude poháňať 3 000 mAh batéria a Android 5.0 Lollipop s nadstavbou Sense 7.

Nakoniec sa objavila aj informácia o snímači odtlačkov prstov, ktorý snáď HTC presunie na rozumnejšie miesto, než v prípade One Max. Podľa dostupných informácií sa však na včasné predstavenie nemáme tešiť. Zariadenie sa na trhu objaví až na jeseň.