Úvod Anketa HLASOVANIE: Pozbiera sa Samsung po neúspešnom minulom roku?

HLASOVANIE: Pozbiera sa Samsung po neúspešnom minulom roku?

17

Máme tu nový rok a s ním aj hodnotenie toho starého. Ako to teda vyzerá? Nuž, HTC sa vyhrabalo zo straty, Sony ide „predávať“ svoju divíziu smartfónov, LG sa snaží dostať do prvej päťky najväčších predajcov, kde sa v poslednej dobe usadili čínski výrobcovia Xiaomi, Lenovo a Huawei. A Samsung? Ten sa síce bez väčších problémov udržal na prvom mieste, no zaznamenal obrovský prepad. 

Čo to všetko znamená? Nuž, v treťom štvrťroku zarobil len 3,7 miliárd dolárov a v tom štvrtom podľa všetkého približne 4,2 miliardy. To síce na prvý pohľad vyzerá ako rozprávkový zárobok, ale v porovnaní  s rovnakým obdobím z roku 2013 už tie čísla také pekné nie sú.

Juhokórejský gigant sa teda rozhodol konať. Veľa ľudí sa sťažovalo na škaredý dizajn a plast. Voilá! Na trh sa dostal rad zariadení Alpha, ktorý prináša kov aj do strednej triedy a k tomu ponúka relatívne solídne špecifikácie za celkom dobrú cenu.

Mnohým sa nepáči nadstavba TouchWiz, ktorá hlavne na starších a lacnejších modeloch hrozne seká. Nedávno sme sa však dopočuli, že Samsung Galaxy S6 na MWC príde s novým TouchWizom, ktorý sa rýchlosťou bude môcť porovnávať aj s čistým Androidom na Nexuse 6. Vypustia sa všetky zbytočné funkcie a aplikácie, ktoré nikto nepoužíva.

Nakoniec, Samsung plánuje znížiť počet modelov, ktoré tento rok vyrobí. Vraj až o 30%.

To vyzerá dobre. Myslíte si, že to pomôže a kráľ výrobcov smartfónov sa opäť rozbehne, alebo je to iba ďalší krok späť? Pretože musíme uznať, že minimálne v dizajne si Samsung veľmi polepšil. Najnovší prírastok Galaxy A7 je skutočne veľmi pekný a navyše aj tenší, než iPhone 6.

[poll id=“340″]