Začiatkom týždňa sa na trh dostal prvý Android tablet od Nokie. Volá sa Nokia N1 a predávať sa začal v Číne, kde prvá várka pozostávajúca z 20 tisícich kusov zmizla za 4 minúty a dve sekundy. Obrovský záujem o toto zariadenie značí, že Nokia spravila skutočne lákavý tablet.

Možno ste si už všimli, že Nokia N1 nemá najoriginálnejší dizajn. Mnohé prvky si požičal od iPad Mini, no s cenovkou približne 210 eur sa skutočne nie je na čo sťažovať. Vzhľadom na to, aký úspech zatiaľ zaznamenal nový tablet sa prirodzene otvára otázka ohľadom toho, či výrobca pracuje aj na smartfóne.

„Nová“ Nokia sa podľa všetkého nebojí experimentovať a skúša, čo by pre ňu mohlo fungovať. Pod Android smartfónom od Nokie pritom nemyslíme Nokia X, ktorý bol low-end s pokrčenou verziou Androidu, ktorú takmer nikto nechcel. Čo by ste však povedali na high-end telefón s Lollipopom?

Je nutné dodať, že Nokia nemôže použiť svoj názov firmy v spojitosti s názvom telefónu. Toto obmedzenie vyprší po tridsiatich mesiacoch od podpísaní zmluvy. Prijali by ste high-end od Nokie? Dajte nám vedieť v hlasovaní nižšie.

[poll id=“339″]

*Titulný obrázok je konceptom z webu DeviantArt.