Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Galaxy S6 zrejme ponúkne výmenu špeciálnych krytov, umožní tak merať cukor v...

Galaxy S6 zrejme ponúkne výmenu špeciálnych krytov, umožní tak merať cukor v krvi alebo čítať na E-ink displeji

36
Samsung Galaxy S5 (zdroj: wikimedia.org)

Výmenná funkcionalita prinesie majiteľom očakávaného Samsung Galaxy S6 množstvo nadštandardných špecialitiek, medzi ktorými je podľa bližšie nešpecifikovaného zdroja i dodatočná optika na integrovaný foťák či šetrný displej pre oči a batériu. Stačí pritom vraj len vymeniť zadný kryt za iný, a používateľ nadobudne vždy niečo nové.

Ďalši kolo špekulácii priniesol poľský web android.com.pl, ktorý sa odvoláva na svoje dobre-oboznámené zdroje.

Pokiaľ by išlo naozaj o reálnu vec, Samsung by takýmto jednoduchým krokom veľmi efektívne zvýhodnil nadchádzajúcu generáciu vlajkovej lode voči konkurencii, čo v konečnom dôsledku prispeje k lepším obchodným výsledkom nie len kórejského výrobcu, ale aj iným spoločnostiam, ktoré sa zaoberajú výrobou príslušenstva.

Celé by to malo fungovať na jednoduchom mechanickom systéme. Ten poslúži pre praktické odnímanie a pripínanie externých krytov k zadnej strane zatiaľ nepredstaveného smartfónu.

Každý kryt pritom poskytne rozdielnu funkcionalitu – niektoré umožnia diabetikom merať cukor, niektoré dostanú integrovaný displej s elektronickým atramentom a iné zase zlepšia kvalitu zadného fotoaparátu. Pokiaľ teda pôjde o užitočnejšiu funkciu, bude aj vyšší predaj.

Galaxy S6 predstaví juhokórejský výrobca už za pár týždňov počas podujatia MWC 2015 v Barcelone.

Čo hovoríte na tento nápad? Vedeli by ste ho využiť?