Úvod Novinky Facebook uskutočnil akvizíciu: Start-up Wit.ai už patrí pod krídla modrého giganta

Facebook uskutočnil akvizíciu: Start-up Wit.ai už patrí pod krídla modrého giganta

0

Najväčšia sociálna sieť, akú svet kedy mal, zamerala pozornosť na rozpoznávanie reči. Pozoruhodná akvizícia bola zrealizovaná za bližšie nešpecifikovanú sumu. Mnohí sa domnievajú, že tento krok stojí za niečim veľkým – dočkáme sa teda nakoniec virtuálneho asistenta?

Ide o neskutočnú akceleráciu v snahe dokončiť našu víziu. Facebook má zdroje a talent, ktorý nás posunie na ďalší krok,“ prezradila spoločnosť Wit.ai v oficiálnom prehlásení. Technológia na rozpoznávanie prirodzeného jazyka je údajne dôležitou súčasťou veľkého plánu Facebooku všetkých nás virtuálne prepojiť; preto si jej členovia myslia, že môžu svojim dielom s rozpoznávacou technológiou (mení reč na štruktúrované dáta, čím umožňuje komunikáciu s robotmi/umelou inteligenciou) tomu všetkému užitočne napomôcť.

Doterajšia práca Wit.ai zostane i naďalej prístupná pre každého vývojára aplikacií, a to úplne zdarma. Informoval tech web TNW. „Platforma zostane otvorená a bude pre každého celkom zdarma. Vývojári sú životom nášho projektu,“ znie časť preloženého textu z vyhlásenia.

Virtuálny asistent, v štýle takého Google Now či Siri od Apple, by mohol v budúcnosti asistovať pri používaní Android aplikácie alebo dokonca v komplexnom webovom rozhraní modrej sociálnej siete. Ide ale zatiaľ iba o obyčajné špekulácie, skutočný cieľ Facebooku zostáva preto aj naďalej veľkou záhadou.