Úvod Novinky Aktuálne Apple v Číne rozdrvil konkurenciu – predbehol aj Xiaomi

Apple v Číne rozdrvil konkurenciu – predbehol aj Xiaomi

0
iPhone 6

Android a Apple, dvaja veční súperi. Zdá sa, že momentálne ťahá za kratší koniec Android. Teda, aspoň na niektorých trhoch. V poslednej dobe sa Applu najviac darilo v Číne, kde doslova láme rekordy. Podľa všetkého tam v prvom štvrťroku (po predstavení nových iPhonov) zarobil 16,1 miliárd dolárov, čo je nárast o 70%.

Už minule sme vás informovali o tom, že Apple výrazne posilnil na juhokórejskom trhu, hlavne na úkor Samsungu a LG. Zdá sa, že ani v Číne nemá problém. Tam veľmi dlho kraľoval Samsung, no počas minulého roka ho na prvej priečke vystriedal Xiaomi. Nie na dlho. Apple sa totiž podľa všetkého na čínske jabĺčko dotiahol. V budúcnosti budú tieto dve firmy veľkými súpermi, hlavne na ázijských trhoch, kde sa Xiaomi darí kvôli nízkym cenám. Xiaomi si určite polepší hlavne vďaka prerastenej vlajkovej lodi Mi Note Pro s 5,7-palcovým Quad HD (2560 x 1440p) displejom, 64-bit procesorom Snapdragon 810 a 4 GB pamäte RAM.

Nakoniec ešte zopár čísel. Apple v troch mesiacoch po predstavení nových iPhonov zarobil o 30% viac, (74,6 miliárd dolárov), z toho v Číne 16,1 miliárd, čo je nárast o 70%. Čistý zisk dosiahol približne 18 miliárd. Priemerná cena, za ktorú sa predával každý iPhone dosiahla 687 dolárov, čo je o 50 viac, než minulý rok. Pravdepodobne kvôli vyššej cene Plus modelu. Podľa posledných správ americký výrobca smartfónov dokonca porazil Gazprom a stal sa firmou s najväčším profitom histórie.

top-20-corporate-profits-Apple