Úvod CES 2015 Uschla vám palma? Vďaka tomuto snímaču a aplikácii sa to už nestane

Uschla vám palma? Vďaka tomuto snímaču a aplikácii sa to už nestane

4

Veľtrh spotrebnej elektroniky CES 2015 prináša okrem najnovších smartfónov, tabletov a televízorov aj rôzne technologické hračky a vychytávky, ktoré nám môžu uľahčiť život alebo slúžia skôr na zábavu.

Spoločnosť Parrot jednu takú technologickú hračku ukáže práve na tomto podujatí a vďaka nej sa z vás stane hi-tech záhradkár s dokonalými výsledkami pestovania.

Či už máte doma na parapete malý kaktus alebo vonku štyri skleníky, o rastliny sa treba starať, pričom každý druh vyžaduje konkrétnu starostlivosť.

Parrot vyvinul dva produkty, špeciálny snímač H20, ktorý zapichnete do kvetináča alebo Pot, čo je vlastne inteligentný kvetináč.

androidportal(004)Parrot H20 dokáže sledovať kvalitu pôdy, jej úrodnosť, vlhkosť alebo sníma okolie, či má rastlina dostatok svetla. Prostredníctvom technológie Bluetooth sa pripojí k smartfónu, kde môžete sledovať kvalitatívny stav vašeho pestovania a keď rastline náhodou bude niečo chýbať, upozorní vás na to prostredníctvom aplikácie.

To však nie je všetko. Na snímač môžete pripevniť klasickú dvojlitrovú fľašu plnú vody a snímač vďaka databáze až 8000 rastlín určí, aké zavlažovanie je najvhodnejšie a rastlinu bude polievať automaticky.

Parrot Pot je ešte zaujímavejší. Jedná sa o rovnaký princíp, ide však o plnohodnotný keramický kvetináč s vlastným rezervoárom vody.

Cena ani dostupnosť zatiaľ nie je známa, cenové rozpätie je však odhadované niekde na úrovni 60-tich dolárov. Pozrite si na videu ako zariadenia pracujú a vyzerajú.

Jedná sa podľa vás o blbosť alebo naopak, skvelý spôsob ako pestovať zdravé a silné rastliny?  

zdroj: engadet