Úvod Novinky Hackerská skupina Anonymous po útokoch na Charlie Hebdo vyhlásila vojnu ISIS a...

Hackerská skupina Anonymous po útokoch na Charlie Hebdo vyhlásila vojnu ISIS a Al-Káide

Hackerská skupina Anonymous sa rozhodla, že sa pomstí teroristickým skupinám zodpovedným za útoky na satirický časopis a neskôr aj na nevinných ľudí.

130

Anonymous vo svojom novom videu upozornili teroristické organizácie Al-Káida a IS.

Na YouTube sa len pred malou chvíľou objavila video správa pochádzajúca od belgického zastúpenia Anonymous. Video je vo francúzštine a opisuje dôvody, prečo sa púšťajú do vojny proti radikálnym džihádistom. Svojej kampani dali označenie #OpCharlieHebdo.

Na videu sa v maske Guya Fawkesa objavil jeden z predstaviteľov Anonymous. V pozmenenom hlase varoval ako Al-Káidu, tak aj islamský štát.

Vystopujeme vás – každého jedného do nohy – a zabijeme vás. Dovolili ste si zabiť nevinných ľudí, my pomstíme ich smrť.

V našej demokracii si nebudete ukladať právo na šaríu, nedovolíme vašej stupidite zabiť našu slobodu a slobodu tlače. Boli ste varovaní; očakávajte deštrukciu.

Budeme vás sledovať všade na tejto planéte, nikde sa nebudete cítiť bezpečne. Sme Anonymous. Sme légia. Nezabúdame. Neodpúšťame. Islamský štát a Al-Káida – bojte sa nás, pomstíme sa.

https://www.youtube.com/watch?v=k1sCVOG9BF8

Hackerská skupina okrem toho oznámila, že bude všetky teroristické hrozby sledovať aj na sociálnych sieťach, ako Twitteri, YouTube či Facebooku. Postarať sa majú o zatvorenie všetkých účtov, ktoré s tým budú mať čokoľvek spoločné.