Rozmýšľali ste už niekedy nad tým, čo za kopec to vlastne máte za domom? Ako sa volá a aký je vysoký? Prípadne, po čom to vlastne leziete na túre v Tatrách? V tom prípade by ste mali vyskúšať aplikáciu Nájdi kopec od slovenských vývojárov, ktorá vám pravdepodobne odpovie.

Aplikácia je určená hlavne turistom, no využije ju prakticky každý, kto si občas zájde do prírody. Na čo vlastne slúži? Stačí, ak ju budete mať v smartfóne. Mobil namierite na kopec a zistíte o ňom prakticky všetko.

Nájdi kopec momentálne podporuje viac než 3 700 kopcov slovenských kopcov, no autori expandujú aj do zahraničia.

Od januára plánujeme expandovať do ďalších krajín, minimálne česká republika a ak sa nám podarí, tak aj Európa.

Zaujímavú aplikáciu pripravili šikovní ľudia zo Starbug.eu, ktorí tiež ponúkajú vývoj aplikácií a poradenstvo. Povedali nám, že ich výtvor najlepšie funguje, ak ste vonku. S interiérom si veľmi nerozumie. Problémy môžu spôsobiť ja elektrické drôty.

najdi kopec

Nájdi kopec funguje aj v offline režime. Vie vám povedať, v akej nadmorskej výške sa momentálne nachádzate, aké sú vaše súradnice, zobrazí vám, na akom kopci sa momentálne nachádzate a čo sa týka ostatných kopcov, rozpozná ich už od vzdialenosti 20 km. Dokonca vám vie jeho presnú polohu ukázať na mape. Momentálne má v databáze cez 240 000 kopcov po celom svete.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.starbug.ourhills“]

Tak čo? Ako sa vám páči Nájdi kopec? Vyskúšate túto jedinečnú aplikáciu?