Úvod Výrobcovia Alcatel Alcatel predstavil lacné inteligentné hodinky s okrúhlym displejom: OneTouch Watch

Alcatel predstavil lacné inteligentné hodinky s okrúhlym displejom: OneTouch Watch

4

Rodinka príslušenstva pre Android zariadenia sa na podujatí CES 2015 poriadne rozrástla. Jedným z čerstvých prírastkov sú aj inteligentné hodinky so značkou Alcatel. Vynikajú žiadaným okrúhlym tvarom či veľmi príjemnou cenovkou. Nechýba im dokonca ani podpora pre operačný systém iOS od Apple.

Prvé detaily o nositeľnom zariadení na zápästia od spoločnosti Alcatel kolovali internetom pár dní dozadu. Teraz však už máme česť vidieť zariadenie na oficiálnych fotografiách. Výrobca predviedol OneTouch Watch v Las Vegas, kde zároveň prezradil niekoľko príslušných informácií.

Alcatel Onetouch Watch v plnej paráde
Alcatel OneTouch Watch v plnej paráde

Ako možno vidieť zo záberov, dizajn konštrukcie má veľmi veľa podobných čŕt s Android hodinkami Moto 360 od Motoroly.  Vo výbave nájdeme dotykový, farebný 1.22-palcový displej, elegantné kovové prvky či kôpku užitočných senzorov, ako napríklad akcelerometer, gyroskop, altimeter alebo taký snímač srdcovej frekvencie. K tomu všetkému zvládnu zobrazovať notifikácie z prepojeného smartfónu a nemalo by byť pre nich problémom ani ovládanie multimédií. A ak sa zaujímate o batériu, energia v nej údajne vydrží na jedno nabitie aj dva dni.

Android hodinky prídu na pulty prvých obchodov niekedy v marci, a to s cenou zhruba okolo 149 amerických dolárov. Zákazníci dostanú na výber zo štyroch výzorom-odlišných variánt – celokovové modely sprístupní výrobca až neskôr v priebehu tohto roka.

Zdroj: theverge.com; Foto: engadget.com