Úvod Aplikácie YouTube začal podporovať prehrávanie videí v offline režime. Má to ale veľa...

YouTube začal podporovať prehrávanie videí v offline režime. Má to ale veľa háčikov

7

Odposledných informácií ohľadom prehrávaní YouTube videí v offline režime prešlo veľa času. Vďaka tejto novej funkcii by mnohí z nás mohli ušetriť poriadne veľký objem prečerpaných dát a o výhodách pre tých, ktorí nemajú mobilný internet alebo ho majú len veľmi pomalý ani nejdeme hovoriť. Ešte v novembri 2013 Google prisľúbil, že túto funkcionalitu prinesie na Android ako aj iOS, no zatiaľ sa tak bohužiaľ nestalo.

Momentálne sa z dvoch krajín, v ktorých sa predávajú zariadenia Android One, začali ozývať používatelia, ktorým YouTube po novom ponúka uloženie videí pre pozeranie v režime offline. Jedná sa o používateľov z Indie a Filipín.

Fakt, že Google túto funkcionalitu sprístupnil len v Indii a Filipínach, naznačuje že je momentálne určená len pre niekoľko regiónov. Nikde inde na svete sa bohužiaľ – zatiaľ – neobjavila. Ak sa náhodou nachádzate v Indii alebo Filipínach, pod informáciami o videu sa vám objaví ikonka, pomocou ktorej si môžete uložiť video, pričom vybrať si môžete aj jeho kvalitu. Po stiahnutí bude video uložené do vlastnej sekcie a dostupné ostane 48 hodín.

Či sa prehrávanie videí v režime offline dostane aj na Slovensko zatiaľ nevieme.

youtube-offline-1
youtube-offline-2
youtube-offline-3
youtube-offline-4
youtube-offline-5
youtube-offline-6
Zdroj: PA