Úvod Novinky Ruský YotaPhone 2 s dvomi displejmi prichádza na európsky trh

Ruský YotaPhone 2 s dvomi displejmi prichádza na európsky trh

4

Unikátny kúsok od ruskej spoločnosti Yota sa v týchto dňoch objaví na vybraných trhoch v Európe. Za pomerne zastaralé technické špecifikácie či netradičnú kombináciu klasického a e-ink displeja si však výrobca pýta čiastku, ktorú zaplatíme i za niektoré tohtoročné vlajkové lode populárnych značiek. 

YotaPhone 2 si budú od dnes môcť kúpiť zákazníci na špecifických európskych trhoch za cenu, ktorá sa pohybuje na úrovni v prepočte okolo 600 amerických dolárov. Predaj odštartuje mediálne podujatie v Londýne, kde zároveň otvorí výrobca i kamenný obchod. V tom si budú môcť návštevníci YotaPhone 2 odskúšať aj vo vlastných rukách.

Druhá generácia predstavuje oproti predchodcovi badateľne-aktualizovaný model, a to z každej podstatnej strany – nesie krajší dizajn, vylepšený hardvér aj softvér.

Ruský výrobca Yota vložil do YotaPhone 2 veľký 5-palcový AMOLED displej s rozlíšením 1080×1920 pixelov; zadnú stranu smartfónu zdobí 4.7-palcový e-ink displej s rozlíšením 960×540 pixelov, ktorý je stále zapnutý, aby tak prinášal šetrné notifikácie; fotenie a natáčanie videí umožní 8 MPx zadný a 2 MPx predný fotoaparát. Výkon dostane na starosti 4-jadrový Snapdragon 800 (2.2 GHz) a o dodávky energie sa zase postará batéria s 2,500 mAh kapacitou – pri využívaní displeja s tzv. elektronickým atramentom by mohla vydržať pohánať zariadenie na jedno nabitie údajne aj 5 dní. Operačný systém je Android vo verzii 4.4 KitKat. No a hrúbka konštrukcie zariadenia nepresahuje hodnotu 8,95 milimetrov.

Zdroj: twitter.com via phonearena.com