Úvod CES 2015 XiaoMi Mi5 bude predstavený v januári na CES 2015 – s úžasnými...

XiaoMi Mi5 bude predstavený v januári na CES 2015 – s úžasnými špecifikáciami

10

XiaoMi je momentálne jednou z najúspešnejších firiem vo svete technológií. Založená bola iba pred niekoľkými rokmi, no už teraz sa teší obrovskej popularite a patrí do pätice výrobcov, ktorí predali najviac telefónov za posledný rok. Tento rýchly rast môžeme pripísať hlavne nízkym cena, výkonným špecifikáciám a kvalitnému hardvérovému spracovaniu.

Podľa posledných špekulácií by mala byť nová vlajková loď, XiaoMi Mi5, predstavená svetu už o pár týždňov na CES 2015. Na čo sa teda môžeme tešiť?

Podľa všetkého sa v XiaoMi svoj nový telefón rozhodli poriadne zväčšiť. Z piatich palcov (Mi4) im displej narastie až na 5,7 palcov. Rozlíšenie displeja bude podľa všetkého QHD, môžeme teda očakávať skutočne ostrý obraz. Čo sa týka výkonu, ten zabezpečí osemjadrový procesor Snapdragon 810 vyrobený 64-bit architektúrou big.LITTLE. To znamená, že štyri jadrá budú taktované na 1.95 GHz a štyri úspornejšie na 1,5 GHz. Použitie Snapdragonu 810 tak skoro je trochu podozrivé, keďže ten momentálne čelí menším oneskoreniam, no presne tak to bolo povedané.

Ak sa zaujímate o fotoaparát, XiaoMi sa rozhodol pre to najlepšie, čo je momentálne dostupné. Využije 20,7 Mpix senzor (pravdepodobne od Sony). Špekuluje sa tiež, že XiaoMi Mi5 ponúkne veľmi tenké rámiky. Už Mi4 sa bočnými okrajmi vyrovná LG G3, bude teda zaujímavé sledovať výsledný dizajn.

Momentálne nevieme nič o nacenení produktu, no môžeme očakávať podobne nízku cenovku, ako v prípade ostatných modelov. XiaoMi má jeden z najlepších pomerov cena – výkon. Sme teda zvedaví, ako nízko sa výrobca odváži zájsť.

Ako sa vám páčia špecifikácie XiaoMi Mi5? Prípadne, čo by ste ešte vylepšili? Pridali by ste odolnosť voči vode a prachu? Menší/väčší displej? Napíšte nám vaše názory do komentárov.

Zdroj: PN