Úvod Smartphony Dohady Xiaomi Arch: Stihne výrobca z Číny predbehnúť Samsung?

Xiaomi Arch: Stihne výrobca z Číny predbehnúť Samsung?

18

Zatiaľ čo svetu stále vládnu telefóny s plochými displejmi, zakrivené kúsky sa tiež snažia uchmatnúť si kúsok z koláča. Najúspešnejším smartfónom tohto druhu bol podľa všetkého ohybný LG G Flex, ktorému dal juhokórejský výrobca jemnú vertikálnu krivku. Zdá sa však, že aj ohnuté boky sa pomaly dostávajú bo módy.

Prvým smartfónom so zakriveným okrajom displeja bol Samsung Galaxy Note Edge. Xiaomi však chce celý koncept zobrať do ďalšieho levelu. Telefón na plagáte sa volá Xiaomi Arch a ponúka displej zakrivený na oboch stranách.

Miesto navyše vraj bude slúžiť na zobrazovanie notifikácií, výsledkov zápasov, ovládacích prvkov aplikácií a podobných vecí. Podľa plagátu na ktorom je telefón zobrazený to bude prvé zariadenie s dvomi zakrivenými okrajmi. My však už teraz tušíme, že niečo podobné ponúkne aj Galaxy S6 „Edge“ a navyše si nie sme istí, či Xiaomi naozaj plánuje niečo podobné vyrobiť a predávať. Celé to skôr vyzerá ako relatívne zaujímavý koncept.

Čo na to hovoríte vy? Vedeli by ste využiť displej na zakrivených okrajoch smartfónu, alebo si myslíte, že je to zbytočnosť?

Zdroj: PA