Úvod Aplikácie WhatsApp chystá novinku: Správy sa budú dať posielať aj cez web!

WhatsApp chystá novinku: Správy sa budú dať posielať aj cez web!

10

WhatsApp poznáte asi všetci. Je to šikovný komunikačný klient, ktorý používajú milióny ľudí po celom svete. Za malý ročný poplatok si tak môžete posielať „SMS“ správy úplne zadarmo (ak ste pripojení k internetu).

Momentálne sa však správy dajú posielať len cez telefóny, resp. zariadenia, ktoré sú schopné posielať aj normálne SMS správy. Podľa najnovších informácií pochádzajúcich z holandského webu Android World, na ktorý upozornil server Cult of Android sa však chystajú zmeny. Redaktori spomínaného webu totiž rozobrali kód beta verzie aplikácie, v ktorom našli zmienky o tom, že sa chystá implementácia posielania správ cez web.

Podozrenie na implementáciu webového klienta majú aj tvorcovia aplikácie Telegram, ktorá sa WhatsApp snaží konkurovať. Koniec koncov, rozšírenie funkcionality v prípade WhatsApp dáva len a len zmysel. Ich majiteľ, Facebook, už niekoľko rokov ponúka Facebook Messenger, cez ktorý si môžeme posielať správy či už cez telefón, tablet alebo počítač. Vyzerá to tak, že podobné rozšírenie čaká aj obľúbený WhatsApp.

Zdroje: UG, CoA, AW, D