Úvod Novinky Webrebel, online kurz Webdesignu, rúca bariéry vo vzdelávaní

Webrebel, online kurz Webdesignu, rúca bariéry vo vzdelávaní

9

Poznáte to. Najväčšie úskalia pri štúdiu v IT pre začínajúcich spočívajú v jeho zložitosti, rýchlych zmenách v odvetví, časovej náročnosti a nezrozumiteľnosti kódovacieho jazyka. Odstrániť väčšinu z týchto prekážok a sprístupniť tak štúdium širokým masám je možné jedine revolučným spôsobom. Príkladom je projekt Webrebel z dielne školy programovania Learn2Code, ktorý vás zdarma naučí základy HTML, ale celkovo ponúka oveľa viac.

Projekt Webrebel je podľa našich vedomostí úplným unikátom nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Ponúka totiž online kruz webdizajnu formou približne 100 autentických, zrozumiteľných a zábavných videí,“ opisuje Radovan Debnár, spoluzakladateľ Learn2Code. Rozsah, kvalita spracovania a slovenský jazyk sú tým, čo dnešným IT on-line kurzom chýba.

Garantom odbornosti (i ľudskej reči), sprievodcom a lektorom kurzu je Roman Hraška, tvorca mnohých inštruktážnych videí, známy pod menom Yablko.

Kurz je rozdelený do troch úrovní a v rámci webdizajnu naučí študentov HTML, CSS, respozívne weby, JavaScript a jQuery. Na výber sú tri úrovne kurzu REBELÍK, REBEL a REVOLUCIONÁR podľa toho, či záujemcovi stačia základné vedomosti, alebo požaduje celý rozsah aj s individuálnou podporou. Zdarma je prístupný základný kurz Rebelík.

Learn2Code odučil už stovky študentov prostredníctvom priamych kurzov programovania a približne tretina z nich sa vďaka nám uplatnila v oblasti IT,“ hovorí Radovan Debnár. „Pozbierali sme naše skúsenosti a vypracovali projekt Webrebel, aby bol skutočne revolučným riešením, ktoré dokáže pomôcť aj ľuďom bez skúseností sa uplatniť na trhu práce alebo pri podnikaní.“