Úvod Anketa Výsledky hlasovania: Slováci na smartfónoch chcú 4K a lepšiu batériu

Výsledky hlasovania: Slováci na smartfónoch chcú 4K a lepšiu batériu

8

Minulý týždeň sme sa vás opýtali na váš názor ohľadom niekoľkých pálčivých tém, ktoré „sužujú“ technologický svet. Chceli sme vedieť váš názor ohľadom 4K displejov na smartfónoch a veci, na ktorú by sa mali výrobcovia v roku 2015 najviac zamerať. Výsledky nás naozaj prekvapili.

Najprv rozoberme 4K rozlíšenie. Vrámci tejto ankety sme publikovali aj skrátenú verziu výskumu od Qualcommu, ktorý tvrdí, že človek je schopný rozoznať viac, ako sme si mysleli. V podstate sa v ňom dozvedáme, že 4K bude vždy vyzerať krajšie, ako full HD, a to prakticky na akejkoľvek uhlopriečke. Otázkou je, oplatí sa to?

Vy, naši čitatelia, ste rozhodli a tu je váš názor.

[poll id=“327″]

[poll id=“326″]

[poll id=“325″]

Až 48% z vás je za 4K displeje na smartfónoch. V komentároch ste však podotkli, že iba za predpokladu, že to procesory a grafika budú vedieť potiahnuť a neovplyvní sa tým výdrž batérie. Väčšina z vás, až 59% našich čitateľov považuje full HD rozlíšenie na smartfónoch za ideálne. Na druhom mieste je QHD a 72 ľudia chcú 4K mobily (možno už na budúci rok?). Nakoniec, 45% z vás má na mobile full HD rozlíšenie, 29% HD a iba 7% QHD.

Druhá anketa sa týkala roku 2015. Otázka znela, ktorú súčasť smartfónu by ste zlepšili. Odpovede boli skutočne prekvapujúce.

[poll id=“332″]

Na prvom mieste sa, podľa očakávania, umiestnila batéria. Zdá sa, že väčšina z nás nie je spokojná s množstvom energie v smartfóne a v budúcnosti očakávame aspoň dvojdňovú výdrž. Druhé miesto obsadila odolnosť a tretie kvalita konštrukcie. Tieto dve veci spolu úzko súvisia. Zdá sa, že potreba IP 68 certifikovaných smartfónov rastie a plast by mal z vlajkových telefónov vymiznúť. Štvrté miesto obsadil fotoaparát.

Hardvér, na ktorý sa výrobcovia sústredia najviac, teda procesor, množstvo pamäte RAM a displej, skončili na chvoste. Zdá sa, že nás už neohurujú X-jadrové procesory so šialeným taktom. To je pravdepodobne najväčšie prekvapenie celej ankety spolu s faktom, že v komentároch sa stále niekto sťažuje na lagy a slabú optimalizáciu a za vylepšenie operačného systému hlasovalo iba 104 ľudí.

Na konci sa umiestnili iPhonisti. Málokto si už dnes myslí, že iPhony sú dokonalé.