Úvod Smartphony Aktualizácie VIDEO: Note 4 a Note Edge s Androidom 5.0.1 Lollipop

VIDEO: Note 4 a Note Edge s Androidom 5.0.1 Lollipop

0

Keď dostal Samsung Galaxy S5 iba pár týždňov po oficiálnom predstavení Android 5.0 Lollipop, bol to pre nás mierny šok. Samsung je totiž väčšinou známy tým, že si s aktualizáciami dáva načas. Veď, spomeňme si napríklad na Galaxy S3. 

Každopádne, na výlet do zeme zasľúbenej plnej sladkostí stále čaká nový phabet Note 4 a jeho zaujímavý variant Note Edge so zakriveným displejom. Serveru SamMobile sa nedávno podarilo naportovať Android 5.0.1 s TouchWiz-om na obe tieto zariadenia, plus na „Prime“ verziu Galaxy S5 so Snapdrgonom 805. Ako na nich vyzerá nový Android si môžete pozrieť na týchto videách.

Samsung Galaxy Note 4

https://www.youtube.com/watch?v=i7f2N_Dj2mg

Samsung Galaxy Note Edge

https://www.youtube.com/watch?v=f_dR-5ZKC2E

Samsung Galaxy S5 LTE-A

https://www.youtube.com/watch?v=f_dR-5ZKC2E

Videá v podstate hovoria sami za seba. Momentálne netušíme, kedy Lollipop poputuje aj k majiteľom najnovších Note zariadení. Zdá sa, že by sa tak mohlo stať už v januári, no nič nie je isté. Vieme však potvrdiť, že Samsung nerozošle aktualizáciu na základný Android 5.0 Lollipop, ale minimálne na jeho novšiu verziu 5.0.1 ktorá sa zamerala hlavne na opravy chýb a debutovala v nej aj funkcia nahrávania zrýchleného a spomaleného videa.

Dnes je však dostupná ešte ďalšia verzia 5.0.2, ktorú momentálne nájdete iba na tabletoch Nexus 7 (2012) a nik nevie, či sa dostane aj na ostatné zariadenia.

Okolo aktualizácie Note 4 a note Edge dnes panuje veľa otáznikov. Dúfajme, že sa tento „gordický uzol“ čoskoro rozpletie.

Zdroj: AA