Úvod Výrobcovia Google VIDEO: Nexus 6 má na súčiastkach mikro povlak, vďaka ktorému prežije pod...

VIDEO: Nexus 6 má na súčiastkach mikro povlak, vďaka ktorému prežije pod vodou

4

Nový Nexus ponúka obrovský 6-palcový Quad HD displej, konečne poriadny 13 Mpx OIS fotoaparát a nekompromisne výkonný Snapdragon 805. Čo však odolnosť voči vode? Tak trochu.

Motorola, ani Google o tejto vlastnosti veľa povedať nechcú, keďže Nexus 6 oficiálne nie je odolný voči vode, ani voči prachu. Motorola pri Nexus 6 síce neudáva certifikáciu IPxx, no podľa nich odolný voči vode je. Ako je to teda možné? Veď na portoch nemá žiadne krytky! Všade otázniky a výkričníky!

Na svedomí to má mikro povlak, ktorý Motorola využíva vo svojich smartfónoch. Ich zariadenia, ako napríklad Moto G či Moto X (2014) vďaka tomu pod vodou dokážu prežiť aj niekoľko minút. Čo však Nexus 6?

Vďaka novému videu môžeme povedať, že rovnakou kvalitou disponuje aj nový Nexus. V ňom sa totiž obrovský smartfón okúpal vo vani, počas čoho stihol dokonca natočiť video. A bonus? Počas toho, ako si tak hovel vo vani sa pomocou bezdrôtovej nabíjačky nabíjal. Nexus 6 však aj napriek tomu nie je úplne vodotesný. Mikro povlak, ktorým sú pokryté jeho súčiastky však zabezpečí, že náhodné ponorenie nebude jeho koniec, čo je koniec koncov postačí väčšine používateľov.

Pozrite si video!

[yop_poll id=“4″]

Zdroj: PA