Úvod Novinky TOP 7 nových funkcií, ktoré nám ponúkne Snapdragon 810

TOP 7 nových funkcií, ktoré nám ponúkne Snapdragon 810

7

Každý rok výrobcovia predstavujú nové čipsety s väčším počtom jadier, vyšším taktom, nižšou spotrebou energie a k tomu všetkému pribalia rôzne zaujímavé, hardvérovo založené funkcie. V roku 2015 na scénu nastúpia 64-bit systémy a Qualcomm je na to veľmi dobré pripravený. Ak sa nestane niečo neočakávané, opäť bude kraľovať na takmer všetkých frontoch. Poďme sa teda pozrieť na jeho najvýkonnejší procesor. Dokáže toho skutočne dosť veľa.

7 inovatívnych technológií v Snapdragone 810

Safeswitch

Safeswitch

V posledných mesiacoch svetom otriaslo hneď niekoľko odhalení špionážnych aktivít rôznych skupín vrátane americkej vládnej agentúry NSA. Aj to pravdepodobne viedlo Google a Apple, aby do svojich operačných systémov zabudovali šifrovanie, ktoré sa mimochodom dá len veľmi ťažko vypnúť.

Qualcomm prichádza so svojou vlastnou vrstvou ochrany. Technológia Safeswitch ochráni vaše dáta a v prípade odcudzenia smatfónu vám dovolí diaľkovo uzamknúť zariadenie. Tiež verifikuje vstupné rozkazy na hardvérovej úrovni.

Podpora Ultra HD prehrávania

Podpora Ultra HD prehrávania (3840 x 2160p)

Jedným z dôvodov, prečo sme ešte nevideli smartfóny a hlavne tablety s UHD alebo 4K displejmi je, že mobilné procesory dosiaľ neboli schopné prehrávať videá s tak vysokým rozlíšením. Po novom to však už bude možné, a tak výrobcom nič nestojí v ceste. Ultra HD video budete môcť prehrávať na externej obrazovke (so 4K rozlíšením), alebo na samotnom smartfóne/tablete.

Podpora Dolby Atmos

Podpora Dolby Atmos

Dolby Atmos je technológia, ktorá ponúka lepšie prehrávanie hudby a videí. Vďaka nej budú smartfóny v budúcnosti znieť oveľa lepšie, s vyššími výškami a hrubšími basmi. Ok, pravdepodobne to nebude tak dokonalé ako v kine, ale isté zlepšenie hádam zaznamenáme.

Vylepšený zoom

Vylepšený zoom

Kvôli tejto funkcii Qualcomm spolupracoval s firmou Corephotonics. Táto technológia kombinuje štandartný širokoulhý objektív a špeciálny objektív od Corephotonics. Vďaka tomu vie Snapdragon 810 spraviť 3x optický zoom vo fotografiách a 5x optický zoom vo videu. To je možné vďaka skombinovaniu fotografií z dvoch rôznych fotoaparátov a ich spojeniu do jednej.

Tlmenie hluku a vylepšené nahrávanie zvuku

Tlmenie hluku a vylepšené nahrávanie zvuku

Snapdragon 810 prichádza s kvalitným nízkonapäťovým tlmením okolitého hluku pri hovoroch a technológiou, ktorá izoluje žiadaný hlas a nahráva iba ten. Jeden mikrofón zachytáva žiadaný hlas a ostatné vymazávajú šum okolo. Takže nemôžeme povedať, že výrobcovia nemyslia na jednu zo základných funkcií smartfónu, ktorou sú telefonické hovory. V blízkej budúcnosti bude telefonovanie bez hluku v pozadí samozrejmosťou.

Pokročilé možnosti Wi-Fi pripojenia

Pokročilé možnosti Wi-Fi pripojenia

Smartfón bez Wi-Fi si nevieme predstaviť, a preto Qualcomm do svojho najnovšieho kúsku kremíka zakomponoval technológie VIVE 11ac a 11ad, ktoré umožňujú nižšiu odozvu pri pripojení. Ďalšou zaujímavosťou je Multi-Gigabit technológia pre prenášanie súborov rýchlosťou až 4 Gbit/s.

Sense audio detekcia hudby s podporou Shazam

Sense audio detekcia hudby s podporou Shazam

Snapdragon Sense Audio dáva mobilným zariadeniam schopnosť detegovať jednotlivé elementy prostredia a spracováva ich. Spojená je so službou Shazam na rozpoznávanie hudby. Táto aplkácia je integrovaná v základnej stavbe čipu Snadragon 810 a umožňuje používateľom spustiť ju stlačení jediného tlačidla.

Zdroj: P Cez: M