Úvod Novinky Sony má prvý obchod pod vodou. Volá sa Xperia Aquatech a nachádza...

Sony má prvý obchod pod vodou. Volá sa Xperia Aquatech a nachádza sa 4.5 metra pod hladinou

8

Sony už dva roky vyrába zaujímavé vodeodolné smartfóny a tablety. Od prvej Xperia Z firma ušla kusisko cesty a okrem vylepšovania odolnosti sa jej tiež podarilo vyrobiť kompaktnejšie smartfóny, kde displej na prednej strane zaberá viac miesta.

Keďže niektoré výrobky od Sony nemajú problém s vodou, spoločnosť sa rozhodla postaviť podvodný obchod na dubajskej pláži. Ten sa nachádza v štvormetrovej hĺbke. Ak sa tam chystáte, musíme vás varovať, že do obchodu bude mať prístup iba zopár šťastlivcov ktorí vyhrajú lístky. Okrem nich ešte môžu vojsť niektorí zástupcovia médií a Sony VIP. Každý návštevník musí predtým absolvovať menší kurz potápania a počas celej cesty ho bude sprevádzať profesionál.

sony-xperia-aquatech-store-5

V obchode je vystavených niekoľko kusov Sony smartfónov a tabletov. Ak si tam však chcete zobrať vlastnú Xperiu Z3, budete si ju musieť dať do špeciálneho obalu keďže telefón je certifikovaný iba do hĺbky 1,5 metra. Nakoniec, obchod bude fungovať iba tri dni.

Je jasné, že toto je iba reklamný ťah japonského výrobcu, no musíme uznať, že celkom podarený. Vodeodolnosť je výhodou, ktorú majú takmer výlučne vlajkové lode od Sony (a Galaxy S5), a takýto marketing rozhodne pomôže.

sony-xperia-aquatech-store-6

Zdroj: AA