Úvod Dohady Fanúšikovia Sony, tešte sa: 12.9″ tablet vraj uvidíme už začiatkom roka

Fanúšikovia Sony, tešte sa: 12.9″ tablet vraj uvidíme už začiatkom roka

2

Obľúbený výrobca spotrebnej elektroniky plánuje v blízkej budúcnosti predstaviť ozrutný Android tablet. Novinka by mala disponovať pomerne vysokou cenovkou, tenkou a elegantnou konštrukciou, 8 Mpix foťákom či výkonným procesorom.

Informoval tech web digitimes.com

Informované zdroje ďalej prezradili aj detaily o skúsenej spoločnosti, ktorá sa má výroby a montáže 12.9-palcového kúsku so značkou Sony chopiť. Tá po položení otázok obchodné tajomstvá zákazníkov odmietla prezradiť, čo sa samozrejme dalo i očakávať. Pegatron spolupracuje s viacerými americkými gigantmi, ako napríklad s Apple alebo takým Microsoftom.

„Zdroj verí, že tablet by mal byť podľa očakávaní vyhotovený Pegatron Technology, ktorý je zároveň výrobcom iPadov od Apple a tabletov Surface od Microsoftu. Pegatron odmietol komentovať akúkoľvek zmienku o objednávkach jeho klientov.“

Cena za 12.9″ Android tablet dosiahne podľa dostupných informácií až 1,000 amerických dolárov; u niektorých predajcov môže dokonca ešte narásť. Dátum oficiálneho predstavenia zatiaľ presne nepoznáme, očakávania hovoria o prvej polovici roka 2015 – predstavenie však zrejme prebehne trošku skôr, t.j. druhý alebo tretí mesiac.

Zdroj: digitimes.com via phonearena.com, bgr.com; Foto: flickr.com