Úvod Novinky Snapdragon 810: Rýchlosť 8-jadrového procesoru dosiahne maximálne 1.96 GHz

Snapdragon 810: Rýchlosť 8-jadrového procesoru dosiahne maximálne 1.96 GHz

2

Najmodernejší počin z dielne spoločnosti Qualcomm bude v budúcom roku pohánať viacero vlajkových lodí s operačným systémom Android. Aj keď bol predstavený svetu už dávnejšie, až doteraz sme o ňom nevedeli úplne všetko. Čerstvé informácie z kuloárov ale nakoniec prezradili, akú rýchlosť máme od jednotlivých jadier v procesore očakávať. 

8-jadrový Snapdragon 810 bude pozostávať zo štyroch výkonných (Cortex A57) a zo štyroch šetrných (Cortex A53) jadier. Prvá štvorica pritom ponúkne 1.96 GHz frekvenciu, zakiaľ čo druhá štvorica zase nižšiu 1.56 GHz frekvenciu. V porovnaní s tohtoročnou 32-bitovou generáciou Snapdragon 805 (4-jadrá s frekvenciou 2.65 GHz) ide hneď o niekoľko výrazných zmien.

Qualcomm použije pri výrobe 64-bitového (architektúra ARMv8-A miesto ARMv7-A ISA) čipu Snapdragon 810 licenciu ARM, vďaka ktorej nahradí tzv. Krait-jadrá jadrami A57 a A53. Taktiež bude osemstodesiatka vyrobená prostredníctvom efektívnejšieho procesu ako Snapdragon 805. Celkový výsledok by teda mal – teoreticky – priniesť pre konečného spotrebiteľa menšiu spotrebu energie a zároveň vyšší výkon. S prítomnosťou Androidu 5.0 Lollipop tak pôjde o nekompromisnú kombináciu, ktorú si nepochybne obľúbi každý milovník kvalitných mobilných produktov.

Zdroj: twitter.com via phonearena.com