Úvod Novinky Severokórejská 3G sieť pre mobilné telefóny nefunguje

Severokórejská 3G sieť pre mobilné telefóny nefunguje

3
Kim Džong-un

Cez víkend výpadky internetu, teraz pre zmenu nefunkčná 3G sieť. Severná Kórea má v poslednom čase dosť veľké problémy. Po hacku Sony Pictures za ktorý vláda USA obvinila KĽDR sa s útokmi na túto krajinu roztrhlo vrece.

Väčšina z nás pravdepodobne doteraz ani netušila, že v Severnej Kórei nejaká 3G sieť je. Zatiaľ čo priemerná rodina týmto výpadkom rozhodne ohrozená nie je, až 1,7 milióna z 25 miliónov ľudí v KĽDR vraj vlastní mobilný telefón.

Komunistická krajinka na východe Ázie samozrejme zo svojich problémov obviňuje USA. Pchjonkjang sa už pred niekoľkými dňami hrubo vyjadril o prezidentovi Barackovi Obamovi. Je vraj „bezohľadný a správa sa ako opica v tropickom dažďovom pralese.“

Všetky problémy začali po útoku na Sony Pictures v deň, keď mali uviesť film The Interview. V tejto komédii CIA požiada dvoch novinárov, aby spáchali atentát na severokórejského diktátora Kim-Jong Una. Táto situácia prinesie, ako inak, kopec srandy. USA z útoku obvinili Severnú Kóreu a sľúbili odplatu. Útočiť na severokórejský internet však nie je až také diabolské, ako sa zdá, kedže v celej krajine je iba 1 024 IP adries.

V sobotu o 21.30 hod. miestneho času 3G sieť stále nefungovala.

Zdroj: P