Úvod Novinky Samsung je najväčším inovátorom v IT priemysle

Samsung je najväčším inovátorom v IT priemysle

16

Samsung vynakladá na inovácie spomedzi ostatných spoločností v IT priemysle najväčší objem peňazí. Celkovo mu však patrí druhé miesto. Výskum a vývoj totiž stojí viac už iba automobilku Volkswagen. 

Kórejský gigant minul v tomto roku na nové technológie viac ako 13 miliárd amerických dolárov. Oproti minulému roku ide pritom až o troj-miliardové navýšenie rozpočtu. Vďaka tak vysokým nákladom sa z globálneho hľadiska zaradil medzi najväčších inovátorov.

Americká spoločnosť Apple neobsadila ani jedno miesto v prvej dvadsiatke. Intel obsadil miesto hneď za Samsungom; ten minul na inovácie cez 10 miliárd dolárov. No a v jeho pätách ho zase prenasleduje Microsoft.

Informácie pochádzajú z prieskumu Strategy&.

Samsung priniesol tento rok pre spotrebiteľov unikátny kúsok, ktorý nazval Galaxy Note Edge. Obrovský smartfón disponuje konštrukciou s mierne zaoblenou stranou aj displejom, čo vytvára ideálne podmienky pre jednoduchšie ovládanie mobilného zariadenia, nakoľko má používateľ v tej istej chvíli k dispozícii viac možností či ovládacích prvkov, ako pri klasických smartfónoch.

Zdroj: strategyand.pwc.com via phonearena.com; Foto: deviantart.net