Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy S6 ponúkne 5.5″ QHD displej

Samsung Galaxy S6 ponúkne 5.5″ QHD displej

8

Nadchádzajúca vlajková lod kórejského giganta bude bez pochybnosti vybavená top hardvérom, aký na trhu vôbec nájdeme. O aké však technické špecifikácie konkrétne pôjde, zatiaľ nikto presne povedať nevie. Jediné, na čo sa môžeme zatiaľ spoliehať, sú špekulácie, ktoré sa budú na prelome roka neustále stupňovať. No a najnovším únikom je tentokrát horúca informácia z databázy porovnávacej aplikácie AnTuTu.

Galaxy S6 v AnTuTu (zdroj: cnmo.com)
Galaxy S6 v AnTuTu (zdroj: cnmo.com)

Podľa screenshotu ide zrejme o očakávaného nástupcu Galaxy S5, nakoľko obsahuje informácie o neznámom zariadení pod označením SM-G92SF, ktoré beží na operačnom systéme Android 5.0 Lollipop, poháňa ho 8-jadrový Exynos 7420 (64-bit) s frekvenciou od 400.00 MHz do 1800.00 MHz a disponuje grafickým procesorom ARM Mali-T760. K tomu všektému obsahuje displej až vo veľkosti 5.5-palca s ultra-jemným rozlíšením 1440×2560 pixelov (QHD), 20 MPx zadný a 5 MPx predný fotoaparát či 3 GB operačnú pamäť a 32 GB interný úložný priestor. Taktiež môžeme podľa všetkého očakávať – pre niektoré špecifické trhy – verziu s moderným čipom Snapdragon 810 od Qualcommu.

Väčšinu sme vedeli už dlhšie

Niektoré špecifikácie Samsung Galaxy S6 pritom odhalil tech web SamMobile v exkluzívnom článku už dávnejšie; únik z databázy AnTuTu ich teraz len čiastočne potvrdzuje. Samotný výrobca údajne nazval projekt vývoja a výskumu novej vlajkovej lode ako tzv. projekt nula, keďže plánuje budúci rok zbúrať súčasné tradície a zvyky, ktoré mal zaužívané pri aktualizovaní starých generácií.

Galaxy S6 by mal byť predstavený začiatkom budúceho roka popri alternatívnej variante ‚Edge‘.

Zdroj: cnmo.com via sammobile.com; Foto: deviantart.net