Úvod Novinky VIDEO Samsung čelí vážnemu obvineniu: Do nových telefónov údajne montuje už použité...

VIDEO Samsung čelí vážnemu obvineniu: Do nových telefónov údajne montuje už použité AMOLED displeje

69

Najväčší výrobca smartfónov na svete, Samsung, čelí tvrdej kritike a obvineniam. Do svojich nových telefónov má podľa uniknutých informácií montovať už použité displeje. O preukázaní takéhoto konania má existovať dôkazový materiál formou fotografií a videa.

Informácie sa objavili na jednom z diskusných fór (téma už bola vymazaná), ako poznámka v službe Evernote (taktiež už vymazané) a na Twitteri. Za informáciami pritom stojí zamestnanec Samsungu, ktorý využívanie recyklovaných AMOLED displejov spozoroval hlavne pri výrobe Galaxy Note 4.

Závery sa s dostupných dôkazov spraviť v žiadnom prípade nedajú. V Južnej Kórei je však táto situácia poriadne horúca a rieši ju niekoľko médií. Samsung dokonca musel napísať na svoj oficiálny blog článok, ktorý všetky takéto obvinenia popiera. Podľa výrobcu sa v jeho fabrikách nedeje nič podobné.

Pošepkáva sa, že v nových zariadeniach využívame recyklované AMOLED displeje, no to vôbec nie je pravda,“ začína sa blog. „Recyklované AMOLED displeje pri výrobe vôbec nepoužívame. Niektoré recyklované AMOLED displeje boli využité pri oprave poškodených kusov.

Podľa Samsungu tak takéto displeje montujú len zákazníkom, ktorí majú pokazený telefón. Okrem toho, Samsung tvrdí, že človek zodpovedný za tieto informácie u nich nie je zamestnaný. Rovnako nie je isté či vo videu, v ktorom pracovník montuje displej na Note 4, odohráva vo fabrike Samsungu, alebo nie.

Kto má teda pravdu? To je momentálne veľmi ťažké posúdiť. Dôkazy sú na oboch stranách. Veľmi ťažko sa nám chce veriť tomu, že by Samsung do svojej vlajkovej lode montoval už použité displeje. To však neznamená, že sa tak nemohlo stať. Hneď, ako zistíme viac vás o tom budeme informovať.

https://www.youtube.com/watch?v=0lMyQpTmPqE

Zdroj: PA