Úvod Dohady PuzzlePhone je modulárny smartfón z rodiska Nokie

PuzzlePhone je modulárny smartfón z rodiska Nokie

2

Zdá sa, že v roku 2015 si budeme môcť vybrať minimálne z dvoch modulárnych smartfónov. Prvým z nich je samozrejme Project Ara od Google, no v poslednom čase je dosť počuť aj o PuzzlePhone. Celý koncept modulárnych smartfónov vychádza z predpokladu, že nie každý chce po dvoch rokoch vymeniť celý mobil. Niekto môže byť spokojný z displejom, niekto zas s fotoaparátom či procesorom a ak si zakúpi len niektoré moduly, môže ušetriť peniaze a zdroje.

puzzle-2

S týmto nápadom pršli ľudia v PhoneBlocks a začali z neho vznikať celkom zaujímavé koncepty a projekty. PuzzlePhone sa bude skladať z troch častí, ktoré k sebe prišrubujete (takže sa vám telefón len tak nerozpadne). Prvou je „mozog“, v ktorom sa nachádza fotoaparát alebo procesor. Druhou je „chrbtica“ pre reproduktory a displej. Nakoniec nezabúdajme na „srdce“, ktoré bude obsahovať batériu.

puzzle-3

PuzzlePhone bude najprv bežať len na Androide, no neskôr by sme sa mohli dočkať verzie v Windows Phone alebo Firefox OS. iOS zo zrejmých príčin neprichádza do úvahy.

Zdroj: TV