Úvod Výrobcovia Samsung Toto je prvý Android smartfón od Samsungu

Toto je prvý Android smartfón od Samsungu

27
Samsung Galaxy I7500

Kórejský gigant je vo svete známy predovšetkým vďaka mobilným zariadeniam. Na trhu ich však ponúkal ešte dávno pred tým, než začal v softvérovej výbave používať operačný systém Android. Skutočné smartfóny prišli až s týmto – na tú dobu nadupaným – kúskom z roku 2009.

Prvý Android smartfón, ktorý niesol značku Samsung, bol Galaxy I7500. Zariadenie s 3.2″ AMOLED displejom (rozlíšenie 320 x 480 pixelov; 180 PPI) bežalo na jednej z ranných-verzií pod označením 1.5 Cupcake. V niektorých regiónoch dostali navyše používatelia aj aktualizáciu na 1.6. Výkon mal na starosti procesor ARM11 s frekvenciou 528 MHz a grafický procesor Adreno 130. Za zmienku ale nepochybne stojí 128 MB RAMka, 5 MPx foťák s LED bleskom a automatickým zaostrovaním či 8 GB interná pamäť.

Na to obdobie išlo o veľmi luxusné technické špecifikácie. No však i napriek tomu trpel smartfón viacerými nedostatkami, medzi ktorými bola napríklad taká podpriemerná kvalita hovorov. Samsung Galaxy I7500 predstavoval so všetkým zlým a dobrým prvý krôčik už dnes populárneho výrobcu na lukratívne výslnie.

Aký bol váš prvý Android smartfón od Samsungu?

Zdroj: phonearena.com; Foto: wikimedia.org