Úvod Novinky O2 svojou 3G sieťou pokryl 25 nových lokalít

O2 svojou 3G sieťou pokryl 25 nových lokalít

1

Najmenší z troch hlavných slovenských operátorov, O2, nás dnes informovali o tom, že v minulom týždni do jeho portfólia lokalít, ktoré pokrýva 3G sieťou pribudlo 25 nových oblastí.

Svojim 3G signálom pokryl Budmerice, Vištuk, Jablonec, Lastovce, Michaľany, Kazimír, Trhovište, Bánovce nad Ondavou, Horný Hričov, Ruskov, Blažice, Lúčky, Sírnik, Novosad, Bačkov, Trnávku, Dargov, Malú Idu, Šarišské Bohdanovce, Drienov, Novú Polhoru, Janovík, Bretejovce, Seniakovce a Nižnú Šebastovú. Zákazníci nachádzajúci sa v týchto lokalitách tak na displejoch svojich zariadení môžu zbadať symbol 3G, resp. 3,5G.

„V rozširovaní našej 3G siete intenzívne pokračujeme, v budúcom roku ňou budeme na Slovensku pokrývať 65 % populácie. Hoci sme nedávno odštartovali služby v najmodernejšej 4G sieti v Bratislave a Košiciach, dobudovanie vlastnej 3G siete je pre nás prioritou,“ uviedla Martina Jamrichová, hovorkyňa O2.

mapa-pokrytia-o2
Mapa pokrytia službami O2

V súvislosti so zapnutím 3G siete v uvedenej lokalite chce O2 upozorniť najmä zákazníkov, ktorí si zakúpili v poslednom čase smartfón, že podstatným zrýchlením siete môže narásť aj ich dátová prevádzka. Väčšina smartfónov sa intenzívne pripája na internet a nemusí to byť len internetový prehliadač spustený zákazníkom, ale aj spojenie so sociálnymi sieťami, či synchronizácia e-mailov. Ideálnym riešením pre využívanie internetu v mobile je aktivácia dátového balíčka. Zákazníci tak budú môcť svoje zariadenia využívať na plno a pohodlne.

Zdroj: Tlačová správa