Úvod Novinky Aplikácie NOVINKA: Google Translate ponúkne prekladanie textu v reálnom čase

NOVINKA: Google Translate ponúkne prekladanie textu v reálnom čase

7

Pred niekoľkými mesiacmi Google kúpil Word Lens, aplikáciu, ktorá dokáže v reálnom čase prekladať text, na ktorý namierite svoj smartfón. Ten vám potom na displeji rovno ukazuje preložený text. Zdá sa, že Google z tohto nákupu začne čoskoro profitovať. Rovnako ako Waze alebo Google Maps, aj Google Translate čoskoro dostane významnú aktualizáciu, ktorá okrem iného zahrnie aj túto funkciu.

Na tomto obrázku môžete vidieť Google Translate v akcii. Prekladá tam menu v angličtine, do španielskeho jazyka.

google-translate-wordlens-1 google-translate-wordlens-2 google-translate-wordlens-3

Túto funkciu si už dnes môžete vyskúšať pomocou originálnej aplikácie Word Lens, ktorá je momentálne zadarmo na stiahnutie. Google Translate bude prekladať anglický, francúzsky, nemecký, taliansky, portugalský, ruský a španielsky jazyk. Bohužiaľ, jedným z prekladaných jazykov musí byť angličtina. Nemôžete si preložiť menu zo španielčiny dajme tomu do ruštiny.

google-translate-wordlens-4
Ďalej máme dobré správy pre tých, ktorí veľa cestujú a rozprávajú sa s cudzincami. Pre vás totiž Google pripravil konverzačný mód, v ktorom sa hovorený text prekladá v reálnom čase. Takto sa dostávame relatívne blízko k univerzálnemu komunikátoru zo Star Treku. Momentálne je aplikácia prakticky ešte len v plienkach. Aby fungovala, musíte hovoriť pomaly a veľmi zrozumiteľne, v budúcnosti sa však jej možnosti zväčšia. Je zaujímavé predstavovať si, aké možnosti nám o pár rokov otvorí.

google-translate-wordlens-5 google-translate-wordlens-6 google-translate-wordlens-7

Aktualizovaná aplikácia bude aktívne načúvať a automaticky prekladať všetko, čo zachytí. Navyše vás bude inštruovať, čo máte hovoriť (na obrázku). Takto sa budú môcť obe strany rozprávať oveľa prirodzenejšie bez nutnosti čakať na dokončenie prekladu dlhých a viet a ich následnej opravy. V podstate, ak správne volíte oba jazyky, mali by ste sa vedieť plynule dorozumievať.

Nevieme, kedy tieto funkcie prídu do Google Translate, no až prídu, bude to vážne zaujímavé. Čo si o tom myslíte vy? Viete si predstaviť, že by ste niečo podobné použili, napríklad na dovolenke?

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.translate“]

Zdroj: AP